Robbert van der Scheer

PERSOONLIJK

Ik ben Robbert van der Scheer (januari 1982) opgegroeid in het prachtige dorp Veessen aan de IJssel. Van mijn hobby mijn werk maken is altijd al een droom geweest. In mijn vroege jeugd tekende ik al fantasierijke figuren door het bezit van mijn creatieve geest en was ik uitvindingrijk. Ik ben opgegroeid in de werkplaats waarin ik alle vrijheid heb gehad. Handig met de handen en technisch goed onderbouwd. Zo heb ik me verdiept waarin ik goed ben en welke sterke punten het beste bij me passen. In mijn tekenwerk is het ontwerpen van fantasierijke figuren en dieren een sterk punt.  

 

Als illustrator en cartoonist ontwerp en teken ik illustraties, cartoons, stripverhalen, wenskaarten, logo's, animaties en achtergrond tekeningen voor diverse opdrachtgevers, projecten en publicaties.

Als illustrator en cartoonist ontwerp en teken ik illustraties, cartoons, stripverhalen, wenskaarten, logo’s, animaties en achtergrondtekeningen voor diverse opdrachtgevers, projecten en publicaties.

Mijn tekenstijl is cartoonachtig, maar uitstapjes naar andere soorten stijlen komen ook voor.

•             Illustraties voor o.a. boeken, folders en websites

•             Wenskaarten op maat, zoals geboorte, huwelijks en kerstkaarten

•             Logo’s en animaties voor allerlei projecten.

•             Workshop cartoon tekenen.

 

Maar ook grafische en 3 dimensionale vormgeving behoren tot zijn portfolio. Een ontwerp voor een (theater)decor, beursstand of mascotte voor een speciale gelegenheid behoren tot de mogelijkheden.

 

DE NAAM SUPER ROPPERT

Mijn artiestennaam is Super Roppert. Het is ooit voor de gein uitgesproken en uitgegroeid tot een waar begrip in de omgeving.


VISIE

Cartoon is the Art of Design!

Van mijn hobby, creativiteit en ondernemers drang een eigen product op de markt brengen. Creativiteit delen met anderen en andere mensen te inspireren. Ik wil met mijn ontwerpen een extra impuls geven. Er zit een achterliggende gedachte bij de ontwerpen. De gedrevenheid om te slagen, passie voor het product, inzicht in de markt. Het doel iets achter te laten van waarde, waarbij de waarde word overgedragen van generaties op generatie.

 

Doelstelling:

Het is het verwezenlijken van een persoonlijke droom.

•             Uitblinken in creativiteit

•             Karakters tot leven wekken

•             Kind eigen product

•             Langere termijn visie

 

Super Roppert Studio

In de zomer van augustus 2011 is Super Roppert Studio opgericht door Robbert van der Scheer. Zijn gedreven passie voor het ontwerpen van nieuwe creaties heeft er toe geleid dat hij zijn eigen kinderboek op de markt heeft gebracht met commerciële activiteiten. Hij wil zijn naamsbekendheid hiermee opbouwen om later meerdere concepten te lanceren.

 

Wilhelmpje Op weg naar…

Het kinderboek draagt de naam Wilhelmpje. Zo is het merk “Wilhelmpje” ontstaan. Het is geschreven en geïllustreerd geheel door hem zelf. Zijn grote fantasie is terug te vinden in een deugdelijk opgezet verhaal en de prachtig geïllustreerde plaatjes. Onderwerpen, zoals liefde avontuur en geheimzinnigheid komen aan bod.

 

Daarnaast leeft het karakter in het mooie dorpje Veessen van de gemeente Heerde. Het is gelegen aan de IJssel op het Noord-Oosten van de Veluwe. Landschappelijk gezien een zeer prachtige omgeving. Hiervan zijn op diverse lokale locaties educatieve filmpjes gemaakt. Het voorstellingsvermogen moet zo sterk zijn dat je het gevoel hebt dat het karakter werkelijk leeft! Dan leeft het karakter pas echt!

k.v.k. 53 29 52 18 - Veessen Copyright © 2011 - Super Roppert Studio - All rights reserved.